tag:blogger.com,1999:blog-1718985068029057885.post1087024382584046062..comments2024-02-24T09:25:37.356+01:00Comments on MOSTER MA: MatbibelMoster Mahttp://www.blogger.com/profile/02785315954264932743noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1718985068029057885.post-19204178633216809432009-09-20T12:56:17.260+02:002009-09-20T12:56:17.260+02:00Vet du, jag ler när jag läste det här, det kunde l...Vet du, jag ler när jag läste det här, det kunde lika gärna varit jag som skrev det... Har ingen matbibel att hänsyfta till, men har aldrig gillat lightprodukter överhuvudtaget. Halvfabrikat är inte gott, färska grönsaker underbart! :)Le Louphttps://www.blogger.com/profile/06019191066441591518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1718985068029057885.post-72917536979077928762009-09-18T13:20:58.614+02:002009-09-18T13:20:58.614+02:00Vi gamla tanter har nog lite samma böcker i sin hy...Vi gamla tanter har nog lite samma böcker i sin hylla och din förtjusning i Anna o Fannys böcker delar jag. Man blir så inspirerad av råvarorna och lockas till egna stordåd i köket!Moster Mahttps://www.blogger.com/profile/02785315954264932743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1718985068029057885.post-79496429257653370922009-09-18T13:00:13.524+02:002009-09-18T13:00:13.524+02:00Min första kokbok är från samma tid. Den heter Sto...Min första kokbok är från samma tid. Den heter Stora kokboken och utkom på Wezätas förlag första gången -63. Mitt ex är från -71.Numera har jag nästan ett helt bibliotek med kokböcker eftersom jag älskar att läsa i kokböcker. Har numera köpstopp på den fronten på grund av platsbrist.Min matguru är Anna Bergenström. Jag gillar hennes sätt att resonera sig fram till ett recept. Hon har lite Kajsa Varg över sig, "man tager vad man haver". Dessutom har hon alltid så vackra bilder i sina kokböcker, bilder som är fotade av dottern Fanny. Jag tror i alla fall att hon är dotter till Anna.<br /><br />Förr föll jag för magra alternativ men har återgått till de fullfeta varianterna utom på Lättafronten. Just nu äter vi Becel Gold helt enkelt för att det är så jäkla gott.<br /><br />Halvfabrikat har aldrig varit någon hit hemma hos oss. När dottern var i tio-årsåldern kom hon hem och förvånat berättade att det fanns färdigtillverkat vitlökssmör....:-)<br /><br />Vi gamla tanter är rätt kloka.....:-)Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.com