måndag 18 oktober 2010

Litterära skockor

fick jag igår- en hel påse - av K
de var "fådda" på Mårbacka i våras
och växt till sig bra i blomsterrabatten

funderar på hur Selma tillagade dem

stuvade i små krustader...
tillsammans med "snöbollar" som mos till Värmlandskorven...
stekta med mycket persilja...
som en len soppa...

förresten, hon kanske avskydde
jordärtsskockor

men jag tar gärna emot goda förslag

4 kommentarer:

  1. Soppa på de ljuvliga skockorna är aldrig fel! Kanske med nybakade potatisbröd från Ungern!
    Kolla här http://beppansallehanda.blogspot.com/2010/02/ungerskt-potatisbrod.html

    SvaraRadera
  2. Tack Beppan!
    Du är en klippa när det gäller recept.Jag har ju prövat några så jag vet vad du kan! TACK
    potatisbröden låteer spännande.

    SvaraRadera
  3. Hon kan omöjligt ha gillat skockor.... : /

    SvaraRadera
  4. Allra godast tycker jag det är att bara ungsrosta dem.
    Margaretha

    SvaraRadera