torsdag 14 juli 2011

Säsongsarbete


Vad gör man av dom hära?
Tre träd på tomten!

10 kommentarer:

  1. Körsbär??? Ätes med fördel färska. Såå gott! Skicka gärna ett träd till mig....:-)

    SvaraRadera
  2. Om du har en hårnål så kan du kärna ur och göra sylt till pannkakorna, så har du Lysvikskänsla hela vintern.

    SvaraRadera
  3. Beppan: Om du bodde liiite närmare kunde du komma och äta!
    Synd att Sverige är så avlångt

    Anonym: Så får det bli, fast med gem

    SvaraRadera
  4. Jag har två körsbärsurkärnare men inget träd längre. Kom gärna hit med en bunke så kan vi hjälpas åt att kärna ur dem!
    Lösfrys dem, då kan du använda dem till vad du för stunden behöver i vinter.
    Margaretha

    SvaraRadera
  5. Självklart likör. För sisådär hundra år sedan hade jag och fd maken ett körsbärsträd på tomten. Det gav så mycket att vi hann inte äta upp det. Vi fick tips om att göra likör. Så det gjorde vi. Vi tyckte det blev alldeles för mycket saftsmak på den så flaskorna blev ståendes. Fem år senare skulle vi flytta ifrån det huset. Vi kom överens om att kasta likörflaskorna, men bestämde oss ändå för att provsmaka. Det var världens godaste likör. Så de fick följa med i flytten.

    Så mitt tips är: Gör likör och ställ undan de i några år innan ni dricker av dem. Lycka till.

    SvaraRadera
  6. em: tack för bra tips och för att du tittade in hos mig.
    Mian: det blir spottekräm utan tvekan. Barnbarnen älskar kräm.
    Cicki: jo man har hört många historier om körsbärsvin.
    Kanske man skulle pröva med en liten dunk!

    SvaraRadera
  7. Åh vilken lyx! *Slickar mig om munnen*
    Jag har ett jätte gott pajrecept om du vill ha.
    Annars skulle jag nog frysa in lite och göra sylt på under vinter.
    Liiiite avis blir jag allt. :-)

    SvaraRadera
  8. Tack jag vill gärna hapajreceptet. Lägger du det på bloggen eller vill du så lämnar ag min mailadeess jag har gjort "sega rutor" med körsnär och det blev riktigt smarriga.

    SvaraRadera
  9. Ohhh va gott det lät då! Jag kanske ska komma en natt och robba dit träd... ;-P

    Min mail är
    lailass2@yahoo.se
    Maila mig din adress så fixar jag receptet under helgen.

    SvaraRadera