onsdag 21 december 2011

Mat ur grytan...



Det har blivit många funderingar kring mat o miljö för mej 
den senaste tiden
och nu i juletider blir det extra aktuellt...
Ska man ha den där julskinkan eller ska man ha ett några andra -
mera "gröna" alternativ?
Jag  såg/hörde reklam om Kavli skinkost nyss -
med "äkta" ost och "äkta" skinka!!!!!!!!!!!

Idag blir det grönkålsssoppa.

4 kommentarer:

  1. Oj, vilket dilemma :)
    Julskinkan - eller mera grönt??
    Men - det ÄR ju jul - och om skinkan är ekologisk o närproducerad - så är den ju okej :)
    Och det gröna - som grönkål osv - är ju bara så vackert och gott :)
    Nu äter ju inte jag skinka osv - men följ ditt eget varma hjärta, lyssna inåt - så blir det jättebra - lovar dig :)
    Varm julig miljökram
    :D

    SvaraRadera
  2. "Äkta" grönkål? För några år sedan hade bonussonen en vegetarisk period. Då införde vi kålrotslåda på julbordet. Det blev så populärt att det numera alltid serveras kålrotslåda på julbordet. Madde frågade så sent som idag om jag skulle göra det till julafton....:-)

    SvaraRadera
  3. Delfinolin:
    Både och går ju också bra, och alla blir glada!
    Cicki: En lysande idé! jag har gjort det förut men det var längesen. Det älskar min "gröna" dotter och jah har redan köpt "äkta" kålrot!

    SvaraRadera
  4. Jag äter julskinka hos ma och pa i morgon. Förmodligen köper jag ingen egen.
    Idag äter jag rödkålssallad till lunch.
    Grönkål är gott, jag tror att jag skall göra långkål någon dag framöver.
    Tack för att du fick mig att tänka till lite extra idag.

    SvaraRadera