torsdag 18 oktober 2012

Kultur (sur sån) eller premiär för mjölksyrade grönsaker!


Den här sköna "krukan" kom grannen in med.
Han ska bli full, jäsa o sen stå o dra sig 
i jordkällaren ända fram till nyår!




Så här mycket orkade han inte riktigt proppa i sig...




... utan han fick dela med sig lite 


Håll nu alla tummar så att syrningen lyckas
och vi kan njuta nyttiga
härligheter i vinter.

8 kommentarer:

  1. Vad härligt :) man blir liksom glad när man ser sånt.

    SvaraRadera
  2. Mickan: Visst blir man glad!
    Jag vill för säkerhets skull påpeka att det INTE var grannen som blev full!

    SvaraRadera
  3. Du får berätta hur det går. Har funderat på att syra vitkål men jag har ingen bra kruka. Och ingen jordkällare heller, för den delen. Synd att matkällarna försvann från hyreshusen. Det hade varit mysigt att ha en sådan.

    SvaraRadera
  4. Hi, hi :) alltid bra att läsa kommentarerna också, för då fick jag svaret på MIN undran: "vem var det som blev "full" :)
    Och - va' duktig du är :)
    Mjölksyrning är jag sugen på att göra, men har inte kommit igång med det än - tyvärr :/
    Jag groddar ju - och gör smoothisar på bladgrönt, men ändå :/
    Men - jag köper från hälsokosten emellanåt, så gott - och så jättebra o nyttigt för maggen och immunsystemet :)
    Jättefin kruka också - ska kolla efter en så'n på "mitt" loppis :)
    Lycka till med syrningen - kommer o provsmakar se'n :)

    Kram för sund magge,
    :D

    SvaraRadera
  5. Lycka till med den "fulla krukan". Hoppas få testa nån gång....

    SvaraRadera
  6. Cicki försöket och rapport kommer. Det bubblar lite dåligt så vi förlänger jäsprocessen med några dagar!
    Delfinolin:Välkommen på provsmakning!
    Och Mona du får också smaka!

    SvaraRadera
  7. Första fösöket föstås Cicki!

    SvaraRadera
  8. spännade att se hur det blir...och Nytillskottet är bara sååååå söt.

    SvaraRadera