söndag 27 september 2009

Höstat...


hem se sista gula kantarellerna
gräsmattan är färdigklippt för i år
de sista blomstren kom till stan
nu är det bara kärleksört kvar


päronen har gjort invasion
vad gör man med ett ton sura päron?



chutney?
eller vad....

4 kommentarer:

  1. Äppelkaka fast på päron kanske? Jag har aldrig haft överskott på sura päron så jag har ingen aning....:-)

    SvaraRadera
  2. Cicki: jag tänkte typ marmelad med ingefära och valnötter så såg jag att Anna bergenström hade ett sånt recept. Ska försöka med det.

    SvaraRadera
  3. funkar nog att baka med...prova och låt kollegorna få smaka.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle göra vin! Starkvin alltså. Det är så roligt både när det pluppar i jäsröret och när man får fylla flaskor och korka igen och sätta fina etiktter på.

    SvaraRadera