torsdag 9 februari 2012

Toscana tur o retur

blev det under denna matveckan.
Ena dagen pasta med en riktigt gammal favorit
Toscanasås
och nästa dag soppa av resterna!

Recept:
Fräs ett paket strimlad bacon eller hellre gammaldags rökt sidfläsk
med strimlad purjolök efter tycke o smak.
Häll i en burk krossade tomater och smaksätt med vanlig svensk senap och lagerblad.
Krydda också med peppar, lite salt och ev tomatpuré  och/eller någon örtkrydda.

Resterna av sås och pasta fick gå med i soppan tillsammans med morötter, buljong o grädde.

Håller med Cicki att soppa är en underskattad vardagsrätt!

5 kommentarer:

  1. Jag bara älskar grytor o soppor :)
    Kan äta det hur ofta som helst och med vilka blandningar som helst - allt blir gott :)
    Hela jag och min kropp blir glad o lycklig av så'n mat :)
    Och - Toscanainspiration låter inte dumt heller tycker då jag iaf :)
    Den goda maten får vi, när vi lagar från grunden o det gör ju du :)
    Tack för receptet, som jag kommer att fixa en vegetarisk variant av :)
    Mumsig toscanakraamis
    :D

    SvaraRadera
  2. Det låter gott. Fick ett sånt där matminne när du skrev om gammaldags rökt sidfläsk. Mums.

    Hösten -67 jobbade jag några månader i en gammal lanthandel. Vi som jobbade var jag och farbror Hörnell, som ägde butiken. Han var en snäll, men en snål jäkel. En gång i veckan kom köttbilen som han handlade direkt av. Bland annat köpte han alltid en sida rökt fläsk. När affärerna med köttbilen var avklarad så kom han med den där rökta fläsksidan och sa: "Nu, Christina, ska vi festa!" Och så skar han varsin tjock skiva åt oss. Samma procedur varje vecka. Och gud så gott det där fläsket var. Nyrökt så det nästan var ljummet.....:-)

    SvaraRadera
  3. Det här receptet nappar jag på. Kör det i helgen. Tack!
    Kram till dig.

    SvaraRadera
  4. Toppen! Jag har alltihop liggande i kylskåpet OCH ingen idé om vad jag skulle göra av det. Tackar! Det låter jättegott.

    SvaraRadera
  5. Låter gott - och snabbt fixat... Ska testas!!

    SvaraRadera