torsdag 11 februari 2010

Veckans sista


klimatsmarta "bambatreat" var lammfärs med palsternacks- och potatismos med råkost baserat på mest inhemska rotfrukter - det var underbart gott för den vuxna gommen, men barn som är fullmatade med glutamatprodukter undrade vad det var...

för den som äter palsternackor...

8 kommentarer:

  1. Det låter vansinnigt gott. Jag får nog aldrig nog av rotfruker. Det kan jag äta hur mycket som helts, i tillagad form vill säga.

    SvaraRadera
  2. Cicki: Det är sk pedagogisk lunch och vi betalar 10 kronor för den... så billigt att jag skäms!

    SvaraRadera
  3. Men för höge farao! Ska du behöva skämmas för att du betalar för att du måste jobba under lunchen också? Möjligen för att du betalar.

    SvaraRadera
  4. Lisette: Nu kommer skolfröken fram hör jag....he he och i princip har du helt rätt, men jag äter i barngruppen i klassrummet/hemvisten OCH tar rast sen, en kopp espresso med snack eller en promenad. När jag äter i Café /bamba äter jag tillsammans med kollegor och elever från högstadiet ( som är trevliga ) OCH hinner med en kopp i soffan efteråt. Vi har gjort så för att alla kategorier av åersonal ska få äta för samma pris.

    SvaraRadera
  5. PS jag menar personal och kaffet är gratis!

    SvaraRadera
  6. Åh! Jag älskar palsternackor! Kom över påsar på varuhuset häromdagen, fyllda med små späda rackare som gjorde sig omåttligt gott i en grönsakssoppa.

    SvaraRadera
  7. OK OK OK då. Jag ger mig, men utan din förklaring tycker jag både i princip och som gammal skolfröken, att det är behövligt med en, om än aldrig så liten, stund utan elever . Jag/ vi hade aldrig något val och med ca 350 högstadieelever ( mina egna och jättetrevliga, visst men.. )runt sig och 20 min på sig, tycker jag inte att man skulle behöva betala för maten också. Jag gjorde det, men under protest. Och någon espresso fanns f.ö.inte alls och heller ingen chans till promenad.
    När man är en glad pensio...... ;) P.S. Jag var inte SÅ gnällig på den tiden. Hehe. Det har kommit med pensionärsbrevet tror jag...;))

    SvaraRadera
  8. Shirouz: Guldet från nedan!
    Lisette: Vi är nog ganska eniga och jag kan inte ens tänka mig dig som en gnällfröken!

    SvaraRadera